Peste 2.400 de elevi arădeni au dat astăzi a treia probă de Bacalaureat

0
349

Absolvenții de liceu au avut astăzi treia proba scrisă și anume,  proba la alegere a profilului și a specializării, din cadrul examenului național de Bacalaureat. Au fost prezenți 2.452 de candidați (91,86% din totalul candidaților înscriși): 2.226 candidați din promoția curentă, respectiv 226 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 30 iunie, în 27 centre. Nu au participat 173 candidați. Nu a fost eliminat nici un candidat pentru fraudă.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Reamintim că ultima probă se va desfășura joi 1 iulie, la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.