Peste 2.800 absolvenți arădeni dau mâine prima probă la Bac

0
237

Examenul Național de Bacalaureat, pentru absolvenţii claselor a XII-a și a XIII-a, se va desfășura  în perioada 28-30 iunie 2021.

Prima probă va fi cea la  Limba și literatura română susținută mâine 28 iunie.

Reamintim că în 29 iunie elevii vor susține proba obligatorie a profilului iar în 30 iunie, proba la alegere a profilului și a specializării.

În întâi  iulie va fi proba la Limba și literatura maternă apoi în cinci iulie se vor  afișa rezultatele la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00

Soluționarea contestațiilor se va face în perioada 6-9 iulie, urmând ca în 9 iuliesă fie afiște rezultatele  finale după soluționarea contestațiilor.

La probele scrise ale Examenului de Bacalaureat vor participa 2.840 absolvenți, dintre care 2.756 absolvenți ai învățământului liceal – zi, 73 absolvenți ai învățământului seral și 11 absolvenți ai învățământului cu frecvență redusă. Din numărul total de elevi înscriși la acest examen, 2358 provin din seria curentă și 482 provin din seriile anterioare.

Elevii vor susţine probele scrise în 27 centre de examen. 

De asemenea, anul acesta, în județul Arad sunt organizate șase Centre Zonale de Evaluare a lucrărilor, unde se vor corecta lucrările provenite din alt județ.

Parcursul elevilor prin curtea şcolii până la intrarea în unitatea de învăţământ se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică, iar absolvenții sunt obligați să poarte măști de protecție în incinta centrului de examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.