În perioada 28-30 iunie 2021, se va desfăşura Examenul Național de Bacalaureat pentru absolvenţii claselor a XII-a și a XIII-a, organizat în conformitate cu ordinele de ministru în vigoare, metodologiile și procedurile elaborate de Ministerul Educaţiei și Cercetării şi, respectiv, Ministerul Sănătăţii.

Calendarul Examenului Național de Bacalaureat 2021 este următorul:

28 iunie: Limba și literatura română – proba E.a) – probă scrisă

29 iunie: Proba obligatorie a profilului proba E.c)  – probă scrisă

30 iunie: Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) – probă scrisă

1 iulie: Limba și literatura maternă – proba E.b) – probă scrisă

5 iulie: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00

6-9 iulie: Soluționarea contestațiilor

9 iulie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

La probele scrise ale Examenului de Bacalaureat vor participa 2.840 absolvenți, dintre care 2.756 absolvenți ai învățământului liceal – zi, 73 absolvenți ai învățământului seral și 11 absolvenți ai învățământului cu frecvență redusă. Din numărul total de elevi înscriși la acest examen, 2358 provin din seria curentă și 482 provin din seriile anterioare.

Elevii vor susţine probele scrise în 27 centre de examen. 

De asemenea, anul acesta, în județul Arad sunt organizate 6 Centre Zonale de Evaluare a lucrărilor, unde se vor corecta lucrările provenite din alt județ.

Centrele de examen vor asigura condiţiile igienico-sanitare impuse de Ministerul Educației și Ministerul Sănătăţii privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul Sars Cov 2, şi anume:

– acordarea pazei și asistenţei medicale pe toată durata derulării probelor scrise, pentru fiecare unitate de învăţământ;

– parcursul prin curtea şcolii până la intrarea în unitatea de învăţământ se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică;

– existența echipamentelor și materialelor de protecție;

– purtarea obligatorie a măștii în incinta centrului de examen;

 

– realizarea curăţeniei şi dezinfectarea sălilor, a grupurilor sanitare, a pardoselii, a obiectelor din sala de curs (pupitre/mese, scaune etc), aerisirea sălii, înaintea fiecărei probe scrise;

 

 

 

 

 

Unităţile de învăţământ vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video-audio, respectând prevederile procedurilor în acest sens. Inspectorii şcolari vor fi prezenţi în centrele de examen în ziua probelor scrise pentru a monitoriza desfăşurarea Examenului Național de Bacalaureat.

 

Accesul candidaților în săli este permis începând de la ora 7:30 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 180 de minute.

 

Pentru sesizarea eventualelor  fraude sau acte de corupţie, se poate apela gratuit la TELVERDE al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad 0800816257.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomandările redacției