Peste 20.000 de cereri unice de plată, depuse la APIA Arad în perioada „fără penalități”

0
248

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată.

Astfel, în perioada 01 martie  – 17 mai 2021, la nivel național au fost depuse un număr de 802.956 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.823.979 hectare.

La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 24.008 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 9.041 ha. Avem astfel confirmarea că de la an la an fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață.

„Precizăm că la Centrul județean APIA Arad și la centrele locale arondate au fost depuse, pâna la data limită de depunere fără penalități, 17.05.2021, un numar de 20.553 cereri unice de plată pentru o suprafata de 365 759,29 ha”, au comunicat și reprezentanții APIA Arad.

În conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile de la data redactării acestui articol, respectiv până la data de 11 iunie 2021 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

„APIA a demonstrat încă o dată că profesionalismul, forța și unitatea echipei sunt cheia succesului, iar fermierii români conectați la tehnologia actuală reprezintă viitorul unei agriculturi moderne”, au mai spus reprezentanții APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.