Peste 24 tone de deșeuri de sticlă, depistate la vamă

0
161

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu  peste 24.660 de kilograme de deșeuri constând în sticlă, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului.

În  data de 16.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 31 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de sticlă de la o societate comercială din Ungaria pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat  cu deșeuri de sticlă, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 24.660 de kilograme de deşeuri.

 În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.