Peste 250 de elevi au absentat de la prima probă de Bac

0
220

Elevii clasei a XII-a au susținut ieri prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la limba și literatura română.
În județul Arad au fost organizate 11 centre pentru susținearea examenului. Cele unsprezece centre sunt: Colegiul Economic Arad, Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad, Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, Colegiul „Csiky Gergely” Arad, Liceul Național de Informatică Arad, Liceul „Sever Bocu” Lipova, Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Chișineu-Criș și Liceul Teoretic Sebiș.
Elevii au avut de analizat, la subiectul al treilea, la profilul real, poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la profilul uman a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga. Vorbind despre subiecte, elevii s-au arătat încântați de subiecte: „A fost destul de ușor și chiar speram să pice Eminescu, deci m-am descurcat”, a men­ționat o elevă a Colegiului Național „Vasile Goldiș”. Nu toată lumea a fost fericită cu alegerea de poezie la subiectul al treilea: „Nu m-am așteptat să ne dea poezie, speram proză, ca Ion sau Moromeții. Nu prea am scris la subiectul al treilea, dar sper să trec”, a menționat un elev al profilului uman de la Colegiul Național „Vasile Goldiș”.
„Din totalul de 2764 de elevi înscrişi, au fost prezenţi 2509 elevi, 255 elevi fiind absenți. A fost eliminat un elev la Liceul Național de Informatică Arad, în rest nu s-a semnalat niciun incident”, a comunicat prof. dr. Anca Stoenescu, inspector şcolar general delegat. (I.P.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.