Peste 2,7 milioane de lei au fost alocaţi pentru investiţii şi dotări noi, la Spitalul Judeţean

0
340

spitalLucrări de reabilitare la Oftalmologie şi Dermatologie, dotări pentru Unitatea de Primiri Urgenţe şi servicii de arhivare – pentru asta au alocat aleşii judeţului de curând, peste 2,7 milioane de lei, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Banii au fost alocaţi la ultima rectificare de buget, aprobată de Consiliul Judeţean Arad, la finalul săptămânii trecute. De această dată însă, mare parte din bani au venit de la municipalitate.

Bugetul pe sănătate a fost majorat cu 2.723.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru investiţii şi dotări. „La partea de venituri se vor majora veniturile proprii ale spitalului cu suma de 27 .000 de lei,  subventiile din bugetul local al judetului Arad se vor majora cu suma de 539.000 de lei şi subventiile de la Primaria Arad se vor majora cu 2.157.000 lei“, s-a menţionat în referatul proiectului de rectificare de buget. Cu alte cuvinte, doar jumătate de milion de lei din alocări provine din bugetul judeţului.

Cei mai mulţi bani şi anume 2.157.000 de lei vor fi folosiţi pentru reabilitarea faţadei clădirii ORL, Oftalmologie, Oncologie şi Dermatologie. Cu 387.000 de lei se va achiziţiona şi instala un ansamblu tub cupolă pentru computer tomograf, iar cu alţi 162.000 se va cumpăra un echipament instrumental pentru ATI.

Dintr-o sumă de 155.000 de lei, reprezentanţii spitalului vor face achiziţii de servicii de arhivare. O sumă consistentă, şi anume 376.000 de lei va fi folosită pentru achiziţionarea de componente de dotări pentru instalaţia de distribuţie de gaze medicinale şi a curenţilor electrici la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD Arad. Autorităţile au în plan noi proiecte de investiţii însă, deocamdată se fac studii tehnico-economice în acest sens. Mai precis, cu banii rămaşi se vor plăti servicii de proiectare pentru lucrări de arhitectură peisagistică a spaţiilor vezi din curtea spitalului. O investiţie ambiţioasă, dar deocamdată încă în stadiu de proiect este amenajarea unui compartiment de chirurgie toracică.

Lucrări în derulare

În prezent, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se lucrează la extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe UPU – SMURD, iar investiţia este deja executată în proporţie de peste 60 la sută, potrivit conducerii spitalului. Reabilitarea şi extinderea UPU-SMURD a început acum un an, iar lucrările constau în reamenajarea corpului existent, în suprafaţă de 615 de metri pătraţi, realizarea unei supraetajări de 215 de metri pătraţi, precum şi cu extinderea cu 230 de metri pătraţi. De asemenea, Consiliul Județean (CJA) a atribuit serviciile de proiectare a noii clădiri în care va funcționa Spitalul Matern. Este vorba de proiectul „Extindere, mansardare și schimbare de destinație clădire, pentru amenajarea Secțiilor de Obstetrică și Neonatologie din structura Spitalului Clinic Județean de Urgență“. Imobilul ce va intra în reamenajare este fosta clădire a Evidenţei Persoanelor de pe strada Vicenţiu Babeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.