Peste 3.000 de elevi înscriși în clasele pregătitoare

0
370

La finalul primei etape de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 s-au înscris 3154 de copii, din care 2762 au optat pentru şcoala de circumscripţie, iar un număr de 392 de cereri pentru o altă şcoală decât cea de circumscripţie.

În baza solicitărilor unităţilor de învăţământ şi a cererilor părinţilor înregistrate în aplicaţia informatică SIIIR de Înscriere în învăţământul primar 2019, în data de 22 martie 2019, consiliul de administraţie al ISJ Arad a ajustat planul de şcolarizare prin suplimentare şi diminuare de locuri şi clase pregătitoare, având drept consecinţă diminuarea posturilor la nivel de unități de învățământ.

În cursul acestui an școlar fiecare situație în parte va fi soluționată de către ISJ Arad, în așa fel încât nici un cadru didactic titular nu va fi disponibilizat din sistem. Conform solicitărilor unităţilor de învăţământ, ISJ Arad a suplimentat planul de şcolarizare cu locuri şi clase pregătitoare, pentru a asigura accesul la educaţie al tuturor copiilor care trebuie să îşi facă debutul şcolar în anul 2019-2020, ne-a declarat Claudius Mladin, inspectorul școlar general al județului Arad.

În perioada 2-8 aprilie 2019, în a doua etapă, este asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiţi, din diferite motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.