Peste 3.000 de persoane au alergat, îndurând căldura toridă, la Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului

0
229

maraton%20ul%202[1]

Peste 3.000 persoane de toate vârstele au participat, sâmbătă, la Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului, printre participanți fiind un atât copii de grădiniţă cât şi persoane peste 60 de ani, dar și persoane cu dizabilități.

Startul în prima probă a competiției, cursa de maraton, desfășurată pe o distanță de 42 de kilometri, a fost dat la ora 8.00, din faţa Palatului Administrativ. La această probă, care se află la a doua edţie, s-au înscris 44 de persoane.

Apoi a urmat semimaratonul, pe distanța de 21,097 kilometri, la care au participat peste 222 de alergători. Competiția a continuat cu crosul pe distanța de 6 kilometri, la care s-au înscris peste 200 de concurenţi.

Înainte de startul fiecărei probe, alergătorii s-au încălzit pe platoul din fața Palatului Administrativ pe ritmuri muzicale și sub coordonarea unor practicanţi de aerobic.

 

Participare record la cursa populară

A urmat apoi crosul popular pe distanța de un kilometru, la care s-au înscris peste peste 2.200 de persoane.

Participanții la această probă provin de la majoritatea şcolilor şi liceelor din municipiul şi judeţul Arad, dar şi de la companiile multinaţionale care îşi desfăşoară activitatea în zonele industriale, de la asociaţiile şi fundaţiile din municipiu şi de la cele două universităţi.

Din cauza participării numeroase, cursa populară a avut mai multe probe, respective “Family”, la care au participat familiile cu copii, “Feminin”, pentru fete, “Masculin” pentru băieţi, cursa voluntarilor şi parada costumelor, organizată de Asociaţia “Integra”, la care au participat persoane cu dizabilităţi şi nu numai.

 

Doborâţi de căldură

Din cauză că unele competiţii au început după ora 12.00, când mercurul termometrelor a depăşit 30 de grade Celsius mai mulţi concurenţi au avut probleme din cauza căldurii.

Astfel, şase dintre aceştia au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce li s-a făcut rău atât în timpul curselor cât şi la finalul acestora. De asemenea, alte zeci de persoane au primit îngrijiri în centrul Aradului de la voluntarii Crucii Roşii şi de la alţi voluntari care s-au ocupat cu organizarea, care le-au oferit apă şi i-au transportat la punctele de prim ajutor.

 

Participanţi din 14 ţări

La ediția din acest an a Maratonului, Crosului și Semimaratonului județului Arad au fost participanți din 14 ţări: România, Germania, Italia, Polonia, Franţa, Spania, Cehia, Marea Britanie, Ungaria, Serbia, Austria, Slovacia, Olanda, Canada.

La finalul curselor au fost acordate premii în bani pentru ocupanții primelor trei locuri. De asemenea, fiecare participant a primit câte o medalie şi diplome de participare.

Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului a fost organizat de Consiliul Judeţean, Primăria municipiului, Centrul Municipal de Cultură Arad, Centrul Cultural Judeţean şi Clubul Sportiv Experienţa Multisport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.