Peste 3.400 de arădeni au scăpat de autoizolare, iar alți 320 sunt în centrele de carantină

0
480

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 320 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 690. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 266, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3421.

Verificări în rândul arădenilor

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 261 de persoane și 29 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare și a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 66.000 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 137 persoane cu privire la respectarea măsurii de autoizolare la domiciliu și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 14.000 lei.

Procese verbale și amenzi 
Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 51 de cadre și 19 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 28.04.2020, ora 7.00 – 29.04.2020, ora 7.00), 1219 de persoane, în urma celor constatate întocmind 14 procese verbale de contravenție pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, valoarea totală a amenzilor fiind de 39.000 lei.

Paza centrelor de carantină și ordinea publică
Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.