Peste 30 de candidaţi s-au înscris la ediţia I a Concursului Internaţional de Canto „Alexandru Fărcaş“, organizat de Filarmonica arădeană

0
335

Între 18 și 22 mai la Arad se va desfășura prima ediție a Concursului Internațional de Canto „Alexandru Fărcaș“, organizat de Filarmonica de Stat Arad, cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei Municipiului Arad. „Eveniment de talie europeană, acest concurs va aduce la Arad mari personalități ale artei lirice internaționale și concurenți din tânăra generație de muzicieni / aspiranți la o carieră artistică de nivel mondial“ – spune directorul general al Filșarmonicii de Stat Arad, dr. Alin Văcean.
În urma publicării, la nivel european, a anunțului de concurs, la această primă ediție a Concursului Internațional de Canto „Alexandru Fărcaș“ de la Arad s-au înscris 34 de candidați din România, Republica Moldova, Ungaria, Franța, Italia, Danemarca. Competiția se va desfășura între 18 și 22 mai iar programul complet al acesteia poate fi consultat pe pagina web oficială a evenimentului www.aradafivc.com.
Prima ediție a acestui concurs se va încheia în ziua de joi, 22 mai, cu Gala Laureaților. Ea va avea loc de la ora 19,00, în sala mare a Palatului Cultural Arad, în acompaniamentul orchestrei simfonice a Filarmonici de Stat Arad și sub bagheta maestrului italian Roberto Salvalaio.
Precizăm că juriul competiţiei este format din personalităţi de marcă, de renume mondial: soprana Hasmin Papiak (de origine armeană, stabilită la Viena), Alberto de Piero (manager general al „Il Trittico Opera & Concerts“, Italia), tenorul Mario Malagnini (Italia), maestrul Constantin Ripă (profesor, compozitor, dirijor), basul Mircea Radu Sâmpetrean (România). Cei care vor reuși să câștige primele trei locuri vor fi recompensați și cu premii în bani, iar pe lângă aceste premii, juriul va mai acorda și câteva distincții speciale celor mai merituoși dintre concurenți.

Biroul de presă al Filarmonicii de Stat Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.