Peste 300 de platforme subterane de gunoi vor fi realizate în următorii patru ani

0
384

În viitorii patru ani, în Arad se vor face peste 300 de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Conform actualitati-arad.ro, pentru realizarea acestei investiții, Primăria a demarat procedurile de licitație publică pentru proiectarea și execuția platformelor subterane, investiția fiind estimată la aproximativ patru milioane de euro. Potrivit anunțului publicat pe SEAP, va­loarea estimată a contractului pentru proiectare și execuție este de 15.903.719 lei, fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 ianuarie. În caie­tul de sarcini se menționează că este necesară „realizarea unor puncte de colectare selectivă a deșeurilor cu amplasare în subteran, în vederea respectarii obligațiilor le­gislative impuse, a optimizării sistemului de colectare a deșeurilor, a creșterii  calității
serviciului public și a confortului urban, în vederea protejării sănătății populației și animalelor, eliminării riscurilor asociate poluării mediului înconjurător“.
În cadrul proiectului vor fi amenajate 303 platforme de colectare a deșeurilor menajere cu amplasare în subteran, în zone de locuințe colective. Conform actualitati-arad.ro, platformele propuse se vor realiza pe amplasamentele actuale a platformelor gospodărești existente.
Platformele subterane vor fi compuse din cuva de beton impermeabilă și structura metalică elevatoare (prevăzută cu sistem hidraulic), în care se amplasează patru containere de colectare deșeuri de 1,1 mc fiecare, în subteran. La nivelul solului, o unitate de acest gen va avea o platformă me­talică prevăzută cu patru coșuri de inserție deșeuri, din material durabil și rezistent (ex: inox sau similar) cu capac mobil/rabatabil. Platforma supraterană poate fi finisată cu orice tip de materiale (beton, asfalt, gresie/piatră, pavaje de diferite tipuri și mo­dele, etc).  Proiectul este prevăzut a fi rea­lizat în termen de patru ani.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.