Aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a, au susținut azi, 17 iunie cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică.

În județul Arad, la această probă de examen au fost prezenți 3247 de candidați, iar 343 nu s-au prezentat la examen. Toți elevii prezenți la examenul de evaluare au trecut de triajul epidemiologic. Un singur elev aflat în izolare va susține examenul în etapa specială din data de 30 iunie.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele de după contestații vor apărea, sâmbătă 27 iunie.

Recomandările redacției