Ediția 2022 a Târgului educației s-a încheiat. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Arad cu sprijinul și în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad și cele două universități arădene. Ampla activitate educațională și-a dovedit impactul asupra publicului prin prezența a peste 4.000 de elevi, profesori și părinți.

Programul celor două zile ale târgului a fost relativ scurt, dar intens, derulându-se într-o maximă efervescență în intervalul 8.00 – 14.00, elevii absolvenți ai claselor a VIII-a, cei din clasele a XI-a, dar și alți elevi interesați de exponatele prezentate la cele 50 de standuri având posibilitatea de a fi informați cu privire la oferta educațională prezentată de unitățile de învățământ, dar și de către structurile M.A.I. și MApN.

Evenimentul a fost presărat cu momente educative științifice  și culturale diverse, fiind organizate și desfășurate atât ateliere de lucru cu elevii, respectiv antrenamente de autoevaluare în alegerea traseului școlar și al carierei, oferite de către psihologii și consilierii școlari ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad, cât și o activitate specială de prevenire a bullying-ului în școli, cu accent pe  festivitatea de premiere a elevilor participanți la proiectul județean al I.S.J.Arad, „Bullying-ul și libertatea de exprimare a elevilor”. La acestă ultimă activitate au fost prezenți peste 120 de elevi de liceu, cadre didactice și cadre specializate în prevenirea fenomenului de bullying din cadrul I.P.J.Arad, I.J.J.Arad, D.G.A.S.P.C.Arad, C.J.R.A.E.Arad și al Asociației „Ofensiva Tinerilor”.

„Avem speranța că Inspectoratul Școlar Județean Arad a reușit să ofere elevilor, dar și părinților, în cadrul acestui eveniment, un bun prilej de a se informa corect, suplimentar, în ce privește alegerea traseului școlar și al carierei elevilor, dar și un prilej de a purta discuții directe cu specialiștii în consiliere și orientare vocațională.  Ne-am bucurat de prezența unui număr atât de mare de elevi și mulțumim tuturor colaboratorilor și partenerilor pe care i-am avut alături în organizarea ediției 2022 a Târgului Educației”, a declarat inspectorul școlar general, prof.Marius Göndör.

Recomandările redacției