Peste 4 mii de persoane, întoarse din zone afectate de coronavirus, de peste graniță au fost luate la întrebări de autoritățile arădene. Direcția de Sănătate Publică asigură arădenii că nu există suspiciuni de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, la nivel local.

DSP Arad asigură permanența 24/24, atât la sediu cât și la toate punctele de frontieră din județul Arad cu personal propriu și în strânsă colaborare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

„Începând cu data de 23 februarie 2020 au fost completate și transmise 4.408 de chestionare către Direcțiile de Sănătate Publică de domiciliu ale cetatenilor intorsi din zonele afectate,  pentru a fi luate măsurile ce se impun.

De la declanșarea alertei în județul Arad, nu s-au  înregistrat suspiciuni sau contacți de infecție cu coronavirus și nu s-a impus recoltarea de probe pentru confirmare de diagnostic la Laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș – Timișoara“, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad.

În România au fost confirmate, până acum, 11 infecții cu coronavirus. Trei dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

Aproape 13.000 de persoane sunt în autoizolare.

Recomandările redacției