Peste 400 de cazuri active de Covid la Arad. Au fost semnalate nereguli la linia telefonică destinată cetățenilor

0
742

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 422 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 189 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, 224 sunt la domiciliu sau externate iar nouă sunt decedate. De asemenea, în centrele de carantină din judeţul nostru se află 224 de persoane iar 189 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Au fost întreprinse acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Arad.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 3 august, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 38 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 148 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 441 persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor 26 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

Au fost înregistrate două apeluri la linia Telverde 0800800165, unul pentru semnalarea unui caz de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală de către persoane fizice iar unul pentru semnalarea unui caz de nerespectare a regulilor privind distanţarea fizică de către un operator economic.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 10  sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 500 lei).

„Atragem atenţia tuturor proprietarilor de restaurante, terase ori localuri unde se organizează evenimente private să asigure cu bună credinţă respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii  virusului SARS-CoV-2.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165”, spun reprezentanții Prefecturii Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.