Peste 400 de persoane au participat sambata la un mars pentru afirmarea dreptului la viata al copiilor nenascuti

0
261

DSC01579

Peste 400 de persoane s-au adunat sambata, 22 martie 2014, ora 12:00, in Piata Avram Iancu la un „Mars” pentru afirmarea dreptului la viata al copiilor nenascuti.

„Marsul pentru Viata”, in a treia editie, a fost organizat de Asociaţia Ieromonah Arsenie Boca şi Asociaţia Brâncoveanu, ambele din Arad, în parteneriat cu Campania de informare „Alege Viaţa!”. Acest eveniment are o amploare națională, urmând să se desfășoare in peste 27 de orase din Romania, iar scopul sau este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei si nevoia de sprijinire a familiei, formată dintr-un tată şi o mamă.„Ma bucur ca ne-am adunat astazi aici! Am vazut ca sunt multe familii si foarte multi copii. Suntem aici pentru ca ne pasa de vietile copiilor, urmeaza sa ne deplasam spre matern unde ne vom ruga pentru sufletele copiilor care au murit in urma avorturilor, acest mars se va incheia in fata Bisericii Ortodoxe”, a spus Ana Maria Jitea, membru al asociatiei „Arsenie Boca”.

Anul 2014 este al 22-lea an consecutiv de scădere demografică în România. „Scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului economico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin politici guvernamentale de restricţionare şi oprire a avorturilor şi de încurajare a natalităţii, cum deja se întâmplă în mai multe ţări europene. Pierderile sunt inestimabile şi ele afectează vizibil toate aspectele vieții, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele de pensii sau asigurări de sănătate și până la puterea creativă a neamului nostru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.