Peste 400 de persoane au protestat la Șimand împotriva exploatării gazelor de șist

0
230

sistPeste 400 de persoane au ieșit în stradă, ieri, la Șimand pentru a participa la un miting pentru sănătate și viață. Iniţial oamenii şi-au dat întâlnire la Căminul Cultural Şimand, unde a avut loc o dezbatere publică.
La această întâlnire cu cetățenii au participat Andrei Moț președintele comitetului de organizare, Florin Dema, primarul comunei Șimand,  dr. ing. Dimitrie Muscă, director al Combinatului Agroindustrial Curtici, Ioan Cuzman, fostul preşedinte al SIF Banat-Crişana, primarii din Macea, Zi­mandu Nou, Curtici și mai mulți preoți. „Mă bucur din suflet că suntem toți prezenți aici, noi românii care vom apăra acest pământ și vom rămâne pe veci stăpâni”, au fost spusele primarului comunei Şimand, Florin Dema. „Pământul ne ține pe toți în viață fără el nu am exista. Ei ne spun doar minciuni, nu au nici un Dumnezeu și vă sfătuiesc să nu îi ascultați”, a adăugat Dimitrie Muscă, directorul CAI. La rândul său, Andrei Moț a menționat că până în prezent au fost strânse aproximativ 10.000 de semnături împotriva exploatării gazelor de șist.
După întâlnirea de la Căminul Cultural Şimand, toți cei prezenţi au pornit alături de cetățeni într-un marş spre primăria comunei.
Următorul miting va avea loc duminica viitoare în localitatea Andrei Șaguna de la ora 16:00, la Căminul Cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.