Persoanele care au trecut punctele de frontieră în ultimele 24 de ore au fost puse să completeze un chestionar în care aceștia aveau de declarat mai multe lucruri. Toate acestea se întâmplă din cauza alarmei care a fost declanșată din cauza Coronavirusului. Ca să nu existe riscuri prea mari, toți cei ce au intrat în țară urmează să fie ținuți la izolare în propriile domicilii. 

Așadar, în punctele de trecere a frontierei de stat de pe raza județului Arad, în intervalul 24-25 februarie, până la ora 08.00, au completat chestionare aproximativ 410 persoane care au declarat că provin din regiunile afectate de Coronavirus. Acestea au fost îndrumate spre domiciliile declarate, urmând să fie luate în evidența Direcției de Sănătate Publică din județele lor de rezidență și să rămână în izolare la domicilii timp de 14 zile.

Până în acest moment nu există nicio suspiciune de apariție a virusului pe raza județului Arad și nu există persoane aflate în carantină. Personalul medical de specialitate al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, suplimentat cu personal din alte județe, continuă monitorizarea persoanelor care se prezintă la intrarea în țară în toate punctele de trecere a frontierei din județul nostru.    

Recomandările redacției