Peste 400 de poliţişti au supravegheat manifestările de Sfântă Mărie, în municipiu şi judeţ

0
352

politisti

Peste 400 de poliţişti au supravegheat drumurile publice și localitățile arădene în care s-au desfăşurat manifestări prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

În intervalul 14–16 august, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a luat o serie de măsuri pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor. Astfel, în medie 150 de poliţişti au acţionat, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în 12 localităţi şi zone unde s-au desfăşurat manifestări religioase, culturale şi artistice inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux de persoane spre zonele turistice şi de agrement.

Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, 312 sunt din cadrul structurilor de ordine publică, 65 de rutieră, 27 de la investigaţii criminale, iar restul fiind de la alte formaţiuni.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele sectoare de drumuri naţionale şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor ce converg către localităţile şi zonele turistice şi de agrement. De asemenea, au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele Poliţiei Rutiere, urmărind, mai ales, prevenirea şi combaterea vitezei.

Poliţiştii au fost sprijiniţi în activităţile lor şi de către luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi efective de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad.

Structurile de poliţie transporturi au acţionat pentru combaterea furturilor de sau din bagaje şi din buzunare. În această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a asigurat, alături de structurile cu atribuţii în domeniu, măsurile de ordine la manifestările publice de amploare (cu participarea a peste 20.000 de persoane).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.