Mai mult de 400 de studenți arhitecți, alături de profesori de la toate cele șase facultăți și universități de arhitectură din țară au fost prezenți la finele săptămânii trecute în Arad pentru Concursul Anual al Studenților Arhitecți C.A.S.A. La evenimentul de deschidere care a avut loc vineri, 3 martie, la Teatrului Clasic Ioan Slavici a participat viceprimarul Municipiului Arad, Călin Bibarț. Acesta a propus și făcut demersurile necesare la Ministerul Apărării pentru vizitarea Cetății Aradului de către studenții participanți la concurs.
În cuvântul de bun venit adresat studenților arhitecți, Călin Bibarț a spus: „Ne bucurăm să vă avem oaspeți în orașul nostru și sper ca vizita la Arad să fie pentru toți o experiență plăcută și benefică profesional. Zona istorică a Aradului oferă ocazia de studiu a unei diversități stiluri arhitecturale,  dar și ocazia de a învăța din erorile care au fost făcute de-a lungul timpului de arhitecții sau urbaniștii din diverse epoci”.
Concursul Anual al Studenților Arhitecți C.A.S.A este conceput și organizat de către asociațiile studențesti din România: Asociația de la 4 (Asociația studenților arhitecți din Timișoara), A.St.A. Cluj (Asociația studenților arhitecți din Cluj-Napoca), A.S.A.I. (Asociația studen­ților arhitecți din Iași).      (G.C.)

Recomandările redacției