DSC01276Peste 450 de oameni au ieşit, ieri, la Sântana, într-un miting pentru sănătate şi viaţă. La  întâlnirea cu cetăţenii care a prefaţat, ca de obicei, ieşirea,  au participat Andrei Moţ, preşedintele comitetului de organizare;  ing. dr. Dimitrie Muscă, director al Combinatului Agroindustrial din Curtici; Ioan Cuzman ; primarii din Şimand, Macea, Iratoş, Dorobanţi, Curtici, Sântana şi Zimandul Nou; mai mulţi preoţi. Nu în ultimul rând, prezent a fost  şi Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii, care îi susţine pe contestatarii exploatării gazelor de şist.  „Ne-am adunat aici pentru că ne pasă şi iubim acest pământ şi vrem cu orice preţ să îl apărăm”, au fost spusele primarului Daniel Tomuţa din Sântana. „Ne mint cu neruşinare, pe ei nu îi interesează decât banii şi nimic altceva“, a subliniat Dimitrie Muscă, directorul CAI, la întâlnirea cu cetăţenii din sala sporturilor din Sântana. „Ei încercă să ne ia pământurile, dar dacă nu suntem uniţi şi nu luptăm nu avem cum să învingem“, a adăugat Attila Iosif, primarul comunei Iratoşu.

Mai mulţi primari au menţionat că aceste proteste nu sunt împotriva vreunei campanii, ci împotriva exploatării şi a metodei de expoatare. „Scopul nostru este acela de a ne adresa Guvernului României“, a menţionat Vicenţiu Almaşi, primarul din Dorobanţi.

Organizatorul Andrei Moţ, a menţionat că până în prezent au fost strânse 10.000 de semnături împotriva exploatării gazelor de şist, urmând ca voluntarii să culeagă liste din toate judeţele ţării. Următorul eveniment va avea loc duminica viitoare la Şimand, de la ora 16:00, urmând ca altele să se desfăşoare la Zimand, Păuliş, Dorobanţi, Caporal Alexa etc.

După acest eveniment toţi   au pornit alături de cetăţeni într-un „Miting pentru sănătate şi viaţă”  spre primăria oraşului.

 

Recomandările redacției