Cererea de bilete de tratament a fost semnificativ mai mare, decât numărul biletelor. Aproape 7.000 de cereri de bilete de tratament au fost înregistrate la Casa Judeţeană de Pensii Arad, în 2012.
Potrivit unui blianţ al CJP, instituţia a primit anul trecut 6.962 cereri pentru bilete de tratament. S-a pus accent pe valorificarea cu prioritate a biletelor de tratament repartizate la unităţile Socităţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă – TBRCM.
În 2012, Casei de Pensii Arad i-au fost repartizate 5.417 bilete tratament, fiind valorificate 5.414. La jumătatea anului trecut, Guvernul a decis să sisteze contractarea biletelor de odihnă pentru tratament de către Casa Naţio­nală de Pensii, decizie care a fost aplicată pe parcursul întregului an. Atunci s-a mai decis şi limitarea numărului locurilor de tratament balnear rezervate gratuit la cel mult 15 la sută din numărul total al locurilor contractate. Deciziile au fost luate prin ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern pentru reducerea cheltuielilor publice. Staţiunea Felix şi Moneasa a fost printre destinaţiile preferate de vârstnicii arădeni.

Recomandările redacției