Jandarmii arădeni au reușit să găsească în decursul unei săptămâni foarte multe țigări, dar și petarde care au fost confiscate.
În urma unor acțiuni desfășurate în perioada 24-31 decembrie a.c., pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu materiale pirotehnice și produse accizabile, jandarmii au depistat în flagrant două persoane care ofereau spre comercializare 560 pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător și trei persoane care dețineau și comercializau 5.226 bucăți articole pirotehnice.
Persoanele în cauză au fost depistate în zona piețelor din municipiul Arad. Dintre acestea, o persoană avea depozitate țigări netimbrate și articole pirotehnice într-o anexă improvizată lângă Piața Mihai Viteazul.
Pe numele celor cinci persoane, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia și desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Țigările netimbrate și articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, 36 de persoane au fost sancționate cu amenzi contravenționale în valoare totală de peste 10.000 lei, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și desfășurarea de activități ilicite de comerț.

Recomandările redacției