Peste 5.000 de pompieri vor fi, zilnic, la datorie în acest sfârșit de săptămână

0
281

În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad va monitoriza pemanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

„Zilnic, echipajele de pompieri care încadrează aproape 3.500 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 500 echipaje SMURD, dintre care 322 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 40 unităţi de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou născuți), 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum și 131 autospeciale pentru descarcerare”, ne asigură George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad. 

În Noapte de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Cu acest prilej, pompierii arădeni recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. „În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse”, mai spune George Pleșca. 

La nivelul ISUJ Arad, 150 de pompierii sunt 24/24 pregătiți în subunități pentru a intervenii in orice situație de urgență.
Dacă situația operativă o impune, alți 150 pot veni în cel mai scurt timp în unitate pentru a asigura suplimentarea resurselor.

În această perioadă, au fost verificate lăcașurile de cult în care se vor desfășura manifestări religioase de către pompierii de la inspecția de prevenire. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.