Peste 5.800 de candidaţi au obţinut definitivarea şi dreptul de practică în învăţământul preuniversitar în sesiunea 2018, arată rezultatele finale ale examenului transmise de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
Procentul final de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2018, după soluţionarea contestaţiilor, este de 79.59%, în creştere cu aproape patru procente comparativ cu rezultatele iniţiale, și anume 75,75%.
Au depus contestaţii 1.175 de candidaţi. Dintre aceştia, 284 au obţinut medii peste 8 în urma soluţionării acestora şi, implicit, statutul de promovat. La proba scrisă, 169 de candidaţi au obţinut nota 10.
Astfel, din totalul de 7.397 de candidaţi evaluaţi la proba scrisă, 5.887 candidaţi au reuşit să obţină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 şi au promovat examenul, ceea ce conduce la o creştere semnificativă în raport cu anul trecut, când au promovat 3.502 candidaţi, transmite Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), informează Mediafax.
Judeţul cu rata de promovare cea mai mare este Argeş (88,8%), în timp ce rata de promovare cea mai scăzută s-a înregistrat în judeţul Covasna (62,3%).
Au putut participa la proba scrisă candidaţii care au efectuat un stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, au primit calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, au media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional de minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Recomandările redacției