Peste 500 de polițiști vor fi în slujba comunității cu ocazia minivacanței de Sf. Maria

0
724

Aproape 500 de poliţişti vor fi la datorie, în perioada următoare, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zilele libere.

În perioada 15 – 19 august a.c., cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului și numeroaselor evenimente ce au loc în Arad, aproape 100 de polițiști de ordine publică, proximitate, rutieră, investigații criminale precum și din cadrul altor structuri vor fi la datorie, zinic, pentru prevenirea evenimenteleor antisociale și a bunei desfășurări a activităților cu număr mare de particianți, fiind constituite dispozitive suplimentare în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona de desfășurare a evenimentelor publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone.

Poliția Arad vine cu niște recomandări pentru a menține siguranța și fluidizarea eveneminetelor în ordine și siguranță: Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc”, a precizat agent șef adjunct de poliție, Claudia Iuga.

Pentru conducătorii auto, polițiștii arădeni recomandă: Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase. Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii vă reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România”, a adăugat Claudia Iuga.

Totodată, conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

La evenimente publice, arădenii sunt sfătuiți să fie precauți atunci când se deplasează cu mașina și mai ales, să nu lase bunuri de valoare la vedere. Copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați nici o secundă. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.