rechiziteUn număr de aproximativ 6.300 de elevi din întreg judeţul Arad vor primi pachete cu rechizite din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a putea să urmeze cursurile noului an şcolar care începe în mai puţin de o săptămână. „Elevii provin din familii cu probleme financiare, iar scopul principal al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad îl constituie prevenirea abandonului şcolar şi încurajarea părinţilor de a-şi înscrie copiii la şcoală. Procedura de acordare a acestor pachete cu rechizite este următoarea: şcolile întocmesc listele cu elevii beneficiari ai pachetelor, după care le înaintează spre Inspectoratul Şcolar. Listele sunt trimise apoi la Ministerul Educaţiei, care le aprobă. În cele din urmă şcolile trebuie să întocmească dosarele cu actele doveditoare ale elevilor, respectiv cu veniturile părinţilor“, ne-a declarat profesoara Raluca Martin, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Pachetele cuprind caiete, pixuri, radiere, creioane, penar, acuarele, lipici, iar cei din clasele pregătitoare şi I vor primi şi ghiozdane.

Pentru achiziţionarea pachetelor cu rechizite Inspectoratul Şcolar Arad va cheltui în total peste 100.000 de lei. Valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în sumă de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial.

Pot beneficia de programul social „Rechizite Şcolare“ elevii care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care frecventează cursurile de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. Pentru a beneficia de programul „Rechizite şcolare“, părintele sau tutorele legal al elevului va depune, la unitatea şcolară la care elevul este înscris, în termen de cinci zile de la data începerii cursurilor noului an şcolar, cererea însoţită de toate actele doveditoare privind venitul net lunar pe membru de familie.

Comparativ cu anul trecut numărul de pachete este mai mic cu aproape 2.000.

Recomandările redacției