psdCongresul Partidului Social Democrat va avea loc la finele acestei săptămâni, în zilele de vineri şi sâmbătă.
Nu mai puţin de 62 de persoane din PSD Arad vor fi prezente la lucrările social-democraţilor. Numărul celor delegaţi este de 51, iar 11 persoane vor avea statutul de invitaţi. Înainte de lucrările propriu-zise ale Congresului Partidului Social Democrat, vor avea loc lucrări pe ateliere: agricultură, sănătate, economie.
Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar va face parte de drept din Comitetul Executiv Naţional, având în vedere că este şef de filială. Din cele 51 de persoane care vor fi delegate la Congresul PSD, nu mai puţin de 15 vor candida pentru un loc în Consiliul Naţional al PSD.
Funcţia de preşedinte este adjudecată, fără niciun fel de discuţii, de către premierul Victor Ponta, acesta neavând contracandidat.
La Congresul PSD vor fi scoase la bătaie 16 funcţii de vicepreşedinte, opt la nivel naţional şi alte opt la nivel regional. Vicepreşedinţii de la nivel regional vor fi votaţi doar de către delegaţii care reprezintă regiunea res­pectivă.
Spre deosebire de vicepreşedinţii regionali, cei de la nivel central vor fi aleşi de către toţi delegaţii, urmând a-şi obţine poziţiile în funcţie de numărul de voturi cumulate.
La Congresul desfășurat între 19-20 aprilie vor participa şi foştii preşedinţi ai partidului: Ion Iliescu, Oliviu Gherman, Adrian Năstase şi Mircea Geoană.
Vor fi prezenţi, totodată, în calitate de invitaţi, preşedintele Internaţionalei Socialiste şi preşedintele PES, precum şi preşedinţi sau reprezentanţi ai partidelor parlamentare, cu excepţia PD-L.
Congresul se va desfăşura la Sala Palatului, în prezenţa a 4.200 de delegaţi.

  • dan77777 spune:

    Victor Ponta presedinte

  • cris cristina spune:

    Sa fie intr-un ceas bun!

  • marian spune:

    Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar va face parte de drept din Comitetul Executiv Naţional, având în vedere că este şef de filială. ––-> defapt este presedinte de filiala, sau lider al psd arad, in nici un caz sef :)). BAFTA!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției