Peste 600 de arădeni au devenit şomeri luna trecută, dar rata şomajului este în scădere

0
258

rataPeste 600 arădeni care au rămas fără serviciu au intrat în şomaj luna trecută. În schimb, pentru alte sute de şomeri, perioada în care statul le-a asigurat un venit luna minim s-a încheiat tot în martie. Mai precis, dacă mai mult de jumătate de mie de arădeni au devenit şomeri cu acte-n regulă luna trecută, alţi 1.164 au ieşit din evidenţa forţelor de muncă, fie pentru că s-au angajat, fie pentru că nu mai au dreptul la indemnizaţie de şomaj. Calculând intrările şi ieşirile şomerilor judeţului nostru a reieşit totuşi că, faţă de luna martie, numărul oficial al arădenilor fără loc de muncă

La începutul lunii martie, în evidenţa Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă erau 7.358 de şomeri, în creştere faţă de lunile anterioare. Luna aceasta, potrivit statisticilor, şomerii din judeţul nostru s-au împuţinat. Numărul arădenilor fără loc de muncă din evidenţa AJOFM a ajuns la 6.841, adică cu 517 mai puţin faţă de acum o lună. „Rata şomajului a scăzut faţă de luna precedentă şi a ajuns la 3,23 la sută. Din cei 6.841 de şomeri aflaţi în prezent în evidenţa AJOFM Arad, un număr de 3.068 sunt femei“, a susţinut Mihaela Jude, inspector superior al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

Şomajul la nivelul judeţului nostru este pentru prima dată în scădere anul acesta, după ce, de câteva luni, numărul şomerilor a crescut continuu. Aradul este în continuare în rândul judeţelor cu rată scăzută a şomajului.

Luna aceasta, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă va organiza o Bursă Generală a Muncii. Evenimentul se va desfăşura pe data de 25 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.