Azi a avut loc examenul național de titularizare pentru cei care vor să devină profesori, educatori sau învățători în învățământul preuniversitar. Un număr de 612 candidați s-au înscris la Arad, examenul desfășurându-se în două centre: Colegiul Național Moise Nicoară și Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu. Conform Ancăi Stoenescu, inspectorul școlar general al Județului Arad, „examenul s-a desfășurat impecabil, fără eliminați, fără nemulțumiți, fără plângeri și fără contestații în ceea ce privește organizarea de către noi a probei scrise“.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Pe data de 23 are loc afișarea rezultatelor la titularizare; 23 – 24 iulie – depunerea contestațiilor la ISJ și transmiterea acestora la centrele de evaluare; 30 iulie – afișarea rezultatelor finale la titularizare; 31 iulie – repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată.

Verificarea lucrărilor candidaților din Arad se va face în cinci județe, ținute „secrete“ deocamdată de conducerea ISJ Arad.

Recomandările redacției