Peste 70.000 de participanți în cele 10 zile de sărbătoare la Zilele Aradului

0
732

Uite că s-a mai încheiat o nouă ediție a Zilelor Aradului. După mai bine de o săptămână, tragem linie și vedem că peste 70.000 de persoane au ales să participe la diferite evenimente organizate în centrul orașului, dar şi în Parcul Eminescu, Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, Parcul Sfânta Maria din Micălaca și în instituțiile de cultură pe durata festivităților din anul acesta.

În acest an, la Zilele Aradului au avut loc mai multe evenimente în premieră, cum ar fi: spectacolul de reconstituire istorică „Arad – oraș liber regesc“, spectacolul „Dacii și romanii“ al trupei de reenactment Garda Apulum din Alba Iulia, dar și organizarea unei tabere de muzică și a uneia de coregrafie care au avut ca scop crearea și lansarea unei melodii a Aradului. Clipul realizat cu această ocazie a fost lansat oficial tot în cadrul Zilelor Aradului, în seara zilei de 25 august.

De asemenea, a fost organizată o nouă ediție a Picnic Festival, pe Faleza Mureșului, un festival lansat anul trecut, dedicat mâncării spectaculoase gătite în aer liber, unde s-au înregistrat, între 2.500 şi 3000 de participanți/zi. În Parcul Sfânta Maria din Micălaca au fost organizate 3 concerte, două de muzică ușoară și unul de muzică populară, aproximativ 3.000 persoane fiind prezente, în fiecare seară în faţa scenei.

10.000 de oameni în Parcul Reconcilierii

Ca în fiecare an, un număr mare de spectatori, aproximativ 10.000, au atras spectacolele organizate în Parcul Reconcilierii, opereta „My Fair Lady“ (3.000 de spectactori), Seara Muzicii Ușoare Românești cu Ileana Șipoteanu, Monica Anghel și Raoul a adus în fața scenei peste 3.000 de persoane, iar concertul în aer liber prezentat de orchestra și corul academic ale Filarmonicii de Stat Arad a avut peste 3.000 de spectatori .

Peste 12.000 de persoane s-au aflat la Ștrandul Neptun în ultimele două zile ale evenimentului când au fost organizate concertele de muzică ușoară, invitate fiind Loredana și Andra. Totodată, evenimentele la care au participat un număr mare de arădeni au fost Noaptea albă a instituţiilor de cultură, concursul pentru copii „Bicicliștii iscusiți“, Parada costumelor de poveste, Târgul de artizanat.

S-a cheltuit mai puțin decât era de așteptat

Zilele Aradului s-au desfășurat în perioada 17 – 26 august, când au fost organizate în centrul orașului, în cartiere, la Ștrandul Neptun și în Parcul Reconcilierii, dar și în alte locații peste 50 de evenimente. Bugetul alocat pentru aceste 10 zile de sărbătoare a fost de 1.114.000 de lei, mai puțin decât era stabilit inițiat, adică 1.250.000 de lei.

Viceprimarul Călin Bibarț se declară mulțumit de ceea ce a ieșit anul acesta și așteaptă sugestii sau reclamații referitoare la această ediție sau la ediția următoare a Zilelor Aradului.

 „Am încercat să organizăm evenimente pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele, în total peste 50 de evenimente organizate în cele 10 zile de sărbătoare, înregistrându-se peste 70.000 de participanti.  Ne putem declara mulţumiţi, dar suntem deschişi şi aşteptăm orice fel de idee, orice fel de critică constructivă, astfel încât ediţia de anul viitor să facă încă un pas, dacă nu mai mulţi, în a oferi arădenilor momente de sărbătoare plăcute şi frumoase”,a concluzionat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.