Peste 70% dintre arădeni vor fi afectați: încălzirea cu lemne va deveni istorie

0
5679

UE dă lovitură după lovitură românilor prin condițiile ascunse în PNRR. Una dintre condițiile împrumutului de 29 de miliarde de euro pune pe gând peste 70% dintre locuitorii județului Arad, care folosesc ca sursă principală de încălzire lemnele.

Încep să se risipească aburii victoriei după ce Comisia Europeană a anunțat că aprobă României Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care am putea să cheltuim în curând peste 29 de miliarde de euro. Asta nu e rău, chiar dacă o parte din bani sunt împrumuturi, care, evident, trebuie date înapoi. Lucrurile mai puțin plăcute încep însă să iasă la iveală atunci când citim documentul.

Aflăm, aproape cu stupefacție, că oamenii trebuie să renunțe la încălzirea cu lemne, și asta în numai doi ani, conform agro tv. Așadar, peste 80% din românii care locuiesc în mediul rural trebuie să se orienteze către alte surse de încălzire, de preferință către cele regenerabile, deoarece nici cărbunele nu mai are mult până va fi trecut la capitolul amintiri, mai precis până în anul 2032.

Cu privire la prosumatori, scopul este încurajarea proprietarilor de apartamente în blocuri și a asociațiilor acestora să își instaleze sisteme de producție de energie solară sau chiar eoliană, prin stimulente financiare și prin simplificarea procedurilor de racordare. Același document stipulează că România trebuie să adopte până în trimestrul III al anului viitor o nouă Strategie Forestieră Națională, care să stabilească „criterii de sustenabilitate pentru utilizarea energetică a biomasei forestiere”, conform profit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.