Peste 8.000 de persoane vaccinate cel puțin cu prima doză, în județul Arad; începe administrarea rapelului în centrele rezidențiale

0
242

Potrivit directorului DSP Arad, Horea Timiș, vaccinarea decurge în condiții optime în județul nostru, singura problemă fiind aprovizionarea la timp de la centrul de distribuție din Timișoara.

Până la data de 4 februarie, în platformă s-au programat 8.907 persoane, dar numărul locurilor libere nu poate fi precizat. 8.358 de persoane au primit prima doză de vaccin până în data de 3 februarie, la ora 20.00, iar 2024 de persoane au primit rapelul. Mai poate fi menționat faptul că 2.486 dintre persoanele vaccinate sunt cadre medicale.

În județul nostru sunt 11 centre de vaccinare, din care cinci au fost destinate vaccinării personalului medical, iar 6 centre sunt destinate vaccinării personalului esențial, persoanelor vârstnice și celor cu boli cronice. Centrul cu fluxuri multiple este SCJU Grădiște, cu o capacitate de 120 de persoane pe zi.

Imunizarea din centrele rezidențiale s-a încheiat la data de 22.01.2021, urmând ca săptămâna aceasta să înceapă administrarea rapelului.

S-au imunizat 30 de persoane fără adăpost, iar imunizarea persoanelor imobilizate din centrele de dializă a început în data de 02 februarie și este încă în desfășurare.

Având în vedere decalarea programărilor din platformă din lipsa dozelor de vaccin, nu se poate preconiza încă o dată exactă cu referire la etapa a 3-a de vaccinare, cea destinată populației generale.

Mai putem adăuga că vaccinarea cu Moderna a început în 6 februarie. Până în prezent au fost raportate zece cazuri de RAPI în primele 15 minute de la administrarea dozei de vaccin Pfizer BioNTech, acestea constând în greață, cefalee și vertij, Nu există încă date privind efectele secundare privind administrarea vaccinului Moderna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.