Peste 80 de milioane de lei din bugetul CJA vor fi folosiţi pentru cheltuieli sociale

0
490
cheltuieli sociale
Bugetul CJA va fi dezbătut după data de 10 februarie

Cheltuielile sociale absorb fonduri substanţiale din bugetul administraţiei judeţene. Proiectul pentru bugetul din acest an arată pe ce se duc cei mai mulţi bani. Învăţământul special va consuma nu mai puţin de 18,846 milioane de lei din bugetul Consiliului Judeţean. Din cele peste 18 milioane de lei, 14,6 milioane de lei vor acoperi numai cheltuielile de personal – remuneraţia profesorilor din învăţământul special şi cheltuielile de decontare a navetei acestora.

 

Pentru „bunuri şi servicii“ pe domeniul social, în proiect se regăsesc doar 3,3 milioane de lei, în timp ce, cheltuielile de capital vor avea la dispoziţe 456.000 de lei. Astfel, Liceul „Sfânta Maria“ Arad va primi aproape 5,8 milioane de lei, Centrul Judeţean de Rersurse şi de Asistenţă Educaţională, aproape două milioane de lei, iar Liceul Tehnologic „Sava Brancovici“ Ineu, 3,78 milioane de lei. De asemenea, administraţia a propus alocarea a 5,95 milioane de lei, pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă.

 

Câteva sute de lei mai primesc Şcoala Gimnazială „Avram Iancu“, Şcoala Gimnazială Vărădia de Mureş şi Liceul Tehnologic Iuliu Moldovan.

 

Pentru domeniul social se vor da fonduri mari – 89,9 milioane de lei, din care, 15,14 milioane de lei pentru salarizarea angajaţilor. Transferurile pentru unităţile din domeniul social însumează 56,9 milioane de lei, iar bunurile şi serviciile, circa 16 milioane de lei.

 

Din cele aproape 90 de milioane de lei, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, îi revin aproape 82,47 de milioane de lei, instituţie care va împărţi banii, unităţilor sociale şi va asigura acoperirea cheltuielilor sociale, cu persoanele beneficiare din sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.