compania apaPeste 8,6 milioane de lei vor fi investiţi în infrastructura de apă din Ineu, în cadrul Masterplanului derulat de Compania de Apă Arad. Contractul de lucrări, cel de-al doisprezecelea din cadrul proiectului major derulat în judeţ a fost semnat de curând.
Reprezentanţii Companiei de Apă Arad au anunţat semnarea Contractului CL6 „Reabilitare captare apă, staţie de tratare apă şi rezervoare de apă în Ineu”, din cadrul Masterplanului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, al cărui beneficiar este operatorul regional Compania de Apă Arad.
Contractul „Reabilitare captare apă, staţie de tratare apă şi rezervoare de apă în Ineu” este cel de-al doisprezecelea contract adjudecat până în prezent, lucrările fiind atribuite asocierii de firme  S.C. Inteco Holding S.R.L. şi Proms Concept  Group S.R.L.
Investiţiile în valoare de 8.634.3013 de lei se vor derula pe o perioadă de 18 luni, cu o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni. În cadrul acestui proiect se va realiza reabilitarea frontului de captare apă potabilă şi a unui număr de cinci puţuri şi reabilitarea Staţiei de Tratare prin construcţia unei staţii noi şi îmbunătăţirea facilităţilor existente. De asemenea, va fi înlocuită întreaga staţie hidraulică, refăcându-se alimentarea castelului de apă pe conducta separată de conducta de plecare.
Masterplan – investiţii în derulare
Proiectul „Extinderea şi moderni­zarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” – Aqua Project Arad presupune investiţii în reabilitarea generală şi extinderea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare din judeţ, ce vor contribui esenţial la dezvoltarea unui sistem modern şi conform cu normele europene şi va duce la  îmbunătăţirea serviciilor prestate de Compania de Apă Arad.
Derulat în perioada 2007-2015, întregul proiect POS Mediu are o valoare totală de 520.606.948 lei, din care 76,48 la sută constituie contribuţia nerambur­sabilă a Uniunii Europene, 11,70 la sută cea a Guvernului României, iar 1,80 la sută, contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului. Un procent de 10,02 la sută este asigurat de Compania de Apă Arad, prin credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu. Anul trecut au fost demarate lucrările pe alte contracte de investiţii majore.
În luna martie 2013 a fost atribuit contractul de construcţie a staţiei de epurare de la Pecica, în valoare de 15 milioane de lei, iar mai apoi, contractul „Extinderea reţelelor de apă şi canali­zare în Nădlac“, în valoare de aproape 21,5 milioane de lei. Cel de-al unsprezecelea contract de lucrări din cadrul Masterplanului de apă şi canalizare – „Reabi­- litare şi extindere reţele de apă şi cana­lizare în Ineu, Şiria şi Pâncota” a fost atribuit în luna august a anului trecut.
Masterplanul pe apă este derulat pe teritoriul a 13 unităţi administrativ-teri­toriale ale judeţului.

Recomandările redacției