Mai bine de 91.000 de arădeni primesc indemnizaţii şi ajutoare de stat, potrivit cifrelor oficiale. Numărul asistaţilor social a scăzut foarte mult faţă de anii 2011 şi 2010, mii de be­neficiari de prestaţii sociale fiind decăzuţi din drepturi, pe fondul mai multor schimbări legislative, precum şi controalelor în sistemul social.
O situaţia provenită de la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială arată că, în 2012, instituţia a acordat indemnizaţii şi ajutoare sociale pentru un număr de 91.403 arădeni. Desigur, cele mai multe indemnizaţii sunt alocaţiile de stat pentru copii. De acestea au beneficiat aproape 80.00 de elevi.
Instituţia mai plăteşte alocaţie pentru susţinerea familiei, în baza Legii 277 din 2010. Această alocaţie este o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani. De indemnizaţie şi stimulent pentru creşterea copilului au beneficiat 4.312 persoane. De asemenea, un număr de 3.347 de arădeni pri­mesc ajutor social – venit minim garantat. Agenţia de Plăţi şi Inspec­ţie Socială mai acordă şi alocaţii de plasament, pentru un număr de 829 de beneficiari. Indemnizaţii lunare de hrană, pentru persoanele bolnave de SIDA primesc un număr de 130 de beneficiari.

Recomandările redacției