Peste 94.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începerea revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad în martie 2011, potrivit unui bilanţ revizuit publicat marţi de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), informează AFP.

OSDH, care anunţase duminică cifra de 82.257 de morţi, a explicat această creştere prin faptul că a primit între timp informaţii din regiunile locuite de minoritatea alawită, din care provine preşedintele sirian Basahr al-Assad.

‘Potrivit acestor informaţii, numărul persoanelor ucise de la începerea revoltei siriene este mai mare de 94.000’, a afirmat OSDH, care se bazează pe surse medicale şi militare.

Revolta din Siria a început cu proteste paşnice prodemocraţie care au fost reprimate sângeros şi s-a transformat apoi într-un război civil care a provocat de asemenea, potrivit ONU, strămutarea a 4,2 milioane de persoane şi plecarea în refugiu a altor 1,4 milioane.

Totodată, soarta a peste 10.000 de persoane reţinute de regimul Assad şi a circa 2.500 de membri ai forţelor proregim care au căzut în mâinile rebelilor rămâne necunoscută, potrivit OSDH.


Recomandările redacției