Peste 97% dintre cei care au murit de Covid nu aveau vaccinul făcut

0
544

O pondere de 97% din totalul deceselor asociate COVID-19 înregistrate săptămâna trecută se referă la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă, informează INSP în raportul care centralizează datele colectate până la 15 august.

Potrivit INSP, în săptămâna 9-15 august, 44,5% din totalul cazurilor au fost înregistrate în București, Ilfov, Cluj, Constanța și Suceava. Persoanele nevaccinate reprezintă o pondere de 82,4% din totalul îmbolnăvirilor depistate în acest interval.

Peste jumătate (51,6%) din totalul deceselor asociate COVID-19 consemnate în acest interval au fost înregistrate în Iași, Suceava, Caraș-Severin, Bacău și Galați.

De la debutul pandemiei, în rândul personalului medical au fost depistate 1 din 77 de cazuri. Peste trei sferturi (86,1%) dintre decese au fost înregistrate la persoane cu vârste mai mari de 60 de ani, iar 57,5% au fost la bărbați. Peste 94% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Aproape 1.000 de decedați la Arad

Conform Direcției de Sănătate Publică, numărul total de infectări de la începutul pandemiei până astăzi este de 23.883, la nivelul județului Arad. Numărul total de persoane vindecate de la începutul pandemiei până astăzi este de 22.835, în timp ce 973 au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.