Peste două sute de pacienţi sunt internați cu Covid în spitalele din Arad

0
292

Luni dimineaţă, la nivelul județului Arad au fost înregistrate 1.104 de persoane pozitive de virusul SARS-CoV-2, din care: 525 sunt vindecate, 211 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 316 sunt la domiciliu şi externate iar 52 sunt decedate. De asemenea, în carantină se află 994 persoane iar 211 de persoane sunt în izolare.
În zonele aglomerate din județul Arad, au fost întreprinse acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19.
Politişti ai IPJ Arad, jandarmi, precum şi reprezentaţi ai Inspectoratului pentru Situataţii de Urgenţă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării nor­melor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.
Pentru a evita contaminarea cu acest virus şi totodată amenzile date de Poliţia Locală, trebuie respectate toate normele de prevenire a răspândirii noului corona­virus. În cadrul activităților desfășurate duminică, până luni dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 12 locații, 352 mijloace de transport în comun și 12 societăți comerciale. În contextul verificărilor au fost legitimate 508 persoane.
„Atragem atenţia tuturor proprie­tarilor de restaurante, terase ori loca­luri unde se organizează evenimente private să asigure cu bună credinţă respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Astfel de activități vor avea loc zilnic în Arad pe durata stării de alertă, în vederea conştientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspân­- dirii COVID-19. În caz de nerespectarea a măsurilor de protecţie sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde 0800800165”, au declarat reprezentanții Prefecturii Arad.
Alexandra Bruţiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.