Peste două sute de persoane sunt internate în secțiile Covid din Arad

0
817

De la începutul pandemiei până în prezent au fost înregistrate 1479 de îmbolnăviri cu Covid în Arad. Totuși, în prezent, cazurile active înregistrate în județul Arad sunt 369. În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 748 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 355 sunt vindecate, 211 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 158 sunt la domiciliu şi externate iar 24 sunt decedate. De asemenea, în carantină se află 799 persoane iar 211 de persoane sunt în izolare.

Au fost întreprinse acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul nostru.

Polițiști din cadrul IPJ Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate luni, 17 august, până marți dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 34 de obiective sau locații. De asemenea, au fost verificate și 232 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 580 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor şi 27 societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

Nu fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165, pentru semnalarea unor cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 1000 lei).

„Atragem atenţia tuturor proprietarilor de restaurante, terase ori localuri unde se organizează evenimente private să asigure cu bună credinţă respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165”, spun reprezentanții Prefecturii Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.