O expoziție de artă cu simbolistică creștină poate fi văzută la Complexul Muzeal. Este semnată Silviu Oravitzan, nume de referință pentru arta românească. Expoziția a fost vizitată de peste 1.000 iubitori de artă din Arad și Timișoara. „Arădeni, mulți vizitatori din Timișoara, turiști din țară și străinătate (Franța, Germania, Austria, Spania, Israel, Me­xic) au interpretat simbolurile artei lui Oravitzan juxtapuse, de astă dată, în relația Lumină – jertfă/sacrificiu. Cu prilejul expoziției, Complexul Muzeal Arad, cu suportul financiar al Consiliului Județean Arad, a editat un album de artă realizat în condiții grafice deosebite”, susține dr. Adriana Pantazi, curatorul expoziției, istoric în cadrul Complexului Muzeal Arad.
Silviu Oravitzan a dezvoltat un concept unitar, centrat asupra simbolisticii creștine: Cruce, Centru, Lumină. De mai bine de treizeci de ani, aceste teme majore ale creației sale sunt interpretate prin mijlocirea diferitelor medii de expresie (desen, pictură, sculptură), fiind prezentate pu­blicului în spații laice (Palais des Arts – Marsilia, The National Museum of Catholic Art and History – New-York, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Timi­șoara, Espace Saint-Exupery – Paris, Institutul Cultural Român – Viena, Muzeul Național Brukenthal, Palatul Palffy – Viena, Muzeul Țăranului Român, Palatul Mogo­șoaia, Muzeul Național al Banatului) și sacre (sculptură în lemn la reședința din Mănăstirea Nicula a Mitropolitului Barto­lomeu al Clujului, iconostasul din biserica Schimbarea la Față din Cluj-Napoca).
Expoziția a fost vizitată și de turiști din Franța, Germania, Austria, Spania, Israel, Mexic. Mai poate fi admirată la Arad, până pe 29 iulie.
(S.S.)

Recomandările redacției