Pompierii sunt persoanele care ne salvează în momentele cele mai primejdioase. Ei sunt nişte salvatori şi totodată nişte eroi, pentru noi toţi, iar luna trecută au avut de executat sute de misiuni.

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, cu  mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în luna octombrie 1325 misiuni din care 1154 misiuni de intervenție și 171 de prevenire  după cum urmează: 584 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 27 incendii, la.locuințe particulare, anexe, autoturisme, vegetație uscată și resturi vegetale. 401 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești; 119 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus și a personalului ce încadrează autospecialele; 2 misiune de salvare animale; 7 alte tipuri de misiuni.

Pentru pregătire subunităților de intervenție au fost organizate 2 exerciții cu forțe si mijloace cu participarea structurilor din comandă si a câte 2 subunități de intervenție.

Recomandările redacției