upuMedicii Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad au avut de-a face, în perioada 30 aprilie – 5 mai, cu peste o mie de cazuri. „S-au prezentat la spital, cu diferite afecţiuni, 1.022 de pacienţi, dintre care 830 au fost adulţi, iar 292 copii. În rândul adulţilor s-au înregistrat o sută de cazuri digestive, iar 70 de bol­navi au suferit probleme cardiace“, ne-a declarat dr. Monica Puticiu, şefa secţiei de Primiri Urgenţe Arad.
Tot în rândul adulţilor au mai fost înregistrate 47 de cazuri neurologice, zece victime provenite din accidente rutiere, 18 agresiuni şi 102 fracturi şi luxaţii.
Numărul persoanelor afectate de înţepături de căpuşe a fost de 32 în rândul adulţilor şi 21 în rândul minorilor.
În ceea ce priveşte patologia la copii, un singur caz a atras atenţia în mod special medicilor. Este vorba despre un tânăr adolescent, care chiar în noaptea de Înviere s-a prezentat la spital fiind înjunghiat în torace. Din fericire, medicii au reuşit să îi salveze viaţa, tânărul fiind în acest moment în afara oricărui pericol.
De asemenea, au mai fost constatate, tot în rândul tinerilor, 22 de probleme digestive, iar 59 de copii au fost transportaţi la urgenţe din cauza problemelor respiratorii.

Recomandările redacției