titularizareProcentul de promovabilitate la examenul de Titularizare în judeţul Arad este de 74 la sută, iar peste 100 de candidaţi au obţinut note de 1, 2 şi 3, în timp ce doar 3 candidaţi au luat nota 10.
Conform rezultatelor examenului de Titularizare, publicate luni pe pagina de internet a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, dintre cei 723 de candidaţi prezenţi la examen, 185 au obţinut note sub cinci, ceea ce în­seamnă că nu vor putea preda nici ca suplinitori.
Astfel, un număr de 21 de candidaţi au obţinut note între 1 şi 2, 43 de candidaţi au luat note între 2 şi 3, iar 55 de candidaţi au luat note între 3 şi 4. Cele mai multe note cuprinse între 1 şi 2 au fost obţinute de candidaţii pentru un post de educatoare.
Un număr de 219 candidaţi au luat note între 5 şi 7 ceea ce le dă şansa ca, din toamnă să activeze în învăţământ pe posturile dedicate suplinitorilor.
Nota 7 sau peste, cât este necesar pentru un post de titular în învăţământ, au obţinut 319 de candidaţi, adică mai puţin de jumăţate, însă pentru aceştia nu există decât 136 de posturi complete. În acest caz, deşi au obţinut note peste 7, unii candidaţi vor preda ca suplinitori.
Cele trei note de zece au fost obţi­nute de doi candidaţi la disciplina Filosofie, Logică, Argumente şi Comunicare şi un candidat la Istorie.
Totodată, şapte lucrări au fost anulate fie pentru că numele candidaţilor au fost înscrise în afara spaţiului sigilat, fie pentru că pe foile tipizate pentru examen comisia de corectare a găsit semne distinctive.
Pentru examenul de Titularizare din acest an 847 candidaţi au avut dosare validate, însă 80 au absentat la proba scrisă care a avut loc la sfârşitul lunii iulie, iar 44 s-au retras după ce au primit subiectele.
În judeţul Arad sunt 136 de posturi complete titularizabile, la care se mai adaugă 30 de catedre incomplete. Pentru suplinitori, există 277 de posturi complete şi 686 incomplete, toate fiind cu o viabilitate mai mică de patru ani.
Cea mai mare concurenţă este pentru o singură catedră de limba română disponibilă, pentru care s-au înscris la titularizare 93 de dascăli.
Candidaţii au început să depună contestaţiile în 5 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene. Contestaţiile se vor putea depune şi marţi, 6 august, între orele 8.00 şi 15.00.
Afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 8 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc în zilele de 9 şi 12 august.
Miercuri, 14 august, se va desfăşura repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată.

Recomandările redacției