chesaRâul Mureş a fost, la finele săptămânii trecute, gazda memorialului „Sorin Lobonţ”. Practic a avut loc cea de a XIII-a ediţie a Memorialului „Sorin Lobonţ“, o competiţie dedicată me­moriei unuia dintre cei mai talentaţi canotori arădeni, component al lotului olimpic al României în anii 1999-2000. Din nefericire acestra a trecut brusc în nefiinţă în urmă cu 13 ani.
Evenimentul s-a derulat în zona Parcului Europa, acolo unde peste 100 de sportivi au luat startul în probele de canotaj, kaiac, canoe de agrement şi „Dragonboat“, pe distanţele de 200, 500 şi 1.000 de metri.
Unul dintre cei care a pus serios umărul la buna desfăşurare a evenimentului a fost prim-vicepreşedintele PSD Arad, Ilie Cheşa, care spune că este alături de organizatori de câţi­va ani buni. Acesta afirmă că este un iubitor de sport şi că din acest motiv a decis să le fie alături celor care organizează evenimentul. „Ediţia din acest an a fost cea de a XIII-a. În ceea ce mă priveşte îi ajut pe organizatorii evenimentului încă de acum trei ani. Motivul pentru care am făcut şi fac asemenea gesturi este unul simplu şi este legat de faptul că iubesc sportul. Mă refer aici la sport la modul general”, ne-a povestit Ilie Cheşa.
Trebuie menţionat că reprezentanţii administraţiei locale nu au pus deloc umărul la buna desfăşurare a evenimentului, iar cei care le-au ce­rut sprijinul au fost trataţi cu refuz.

Recomandările redacției