suprafataPeste 7.000 de agricultori arădeni au cerut subvenții pe supra­față, în decursul acestei luni. Cererile de plată mai pot fi depuse la APIA, până la jumătatea lunii mai a anului.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Arad a anunțat că, în perioada 3 martie – 27 martie 2014, au fost depuse în cadrul campaniei de primire a cererilor de plată pe suprafaţă, un număr de 7.757 cereri. În total, suprafața pentru care agricultorii au solicitat sprijin financiar este de 70.349 de hectare.
„Reamintim că APIA a lansat la data de 3 martie 2014, campania de primire a cererilor de plată pentru schemele și măsurile de sprijin pe suprafaţă pentru anul în curs. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, în intervalul 3 martie – 15 mai 2014, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1 la sută, pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9  iunie 2014, cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul“, a susținut Gheorghe Alda, directorul APIA Arad.
APIA așteaptă fermierii care nu au mai beneficiat de această schemă de sprijin să depună cerere la centrul judeţean sau local la care sunt arondaţi. De asemenea, actualii fermieri beneficiari sunt rugați să depună cerere conform programării afişate la centrele APIA. La nivel național, în martie au fost depuse un număr de 306.244 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 1,4 milioane hectare.

Recomandările redacției