bacPeste şapte mii de elevi din judeţ încep, de astăzi, simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat – 2014.
În baza prevederilor Ministerului Educaţiei Naţionale, în acest an participă la simulare atât elevii din clasele a XI-a, cât şi elevii din cla­sele terminale a XII/XIII/XIV-a.
Elevii vor susţine probele de simulare în cele 42 de unităţi şcolare liceale din judeţ, arondate la patru Centre Zonale de Evaluare din municipiul Arad.
Numărul total al elevilor  care vor susţine probele scrise în cadrul simulării este de 7.176, din care 3.661 sunt din clasa a XI-a, iar 3.515 – clasa a XII/XIII/XIV–a. „Elevii din clasele a XI- a vor susţine doar probele obligatorii, respectiv Limba şi literatura română, Matematică/Istorie şi Limba şi literatura maternă (la învăţământul în limbile minorităţilor). Elevii claselor a XII/XIII/XIV-a vor susţine toate probele scri­se, conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, aprobată prin OMEN nr.4923/ 29.08.2013“, ne-a declarat profesorul Claudius Mladin, inspectorul şcolar general al judeţului Arad.
Mâine, 4 martie, va avea loc simularea la Limba şi literatura maternă, în data de 5 martie va avea loc proba obligatorie a profilului – Matematică/Istorie, iar în data de 7, proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele obţinute la probele scrise din cadrul simulării naţionale nu se contestă.
Notele obţinute de elevii participanţi la simulare nu se trec în catalog. Rezultatele se vor afla în data de 14 martie.

Recomandările redacției