Din cauza pandemiei, zborurile spre Italia se amână până în luna iunie

0
315

După cum scriam în ziarul nostru acum ceva timp, arădenii se vor putea bucura de curse regulate spre Italia, de pe Aeroportul din Arad. Din păcate aceste zboruri nu se vor face în data de 23 aprilie, așa cum era prevăzut.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și Ovidiu Moșneag, directorul Aeroportului Arad, au anunțat deschiderea zborurilor  spre Italia, ce vor fi operate de compania Lumiwings, o companie aeriană grecească, cu baza în oraşul italian Forli.

„Deschiderea unei curse regulate de avion Arad-Forli (Italia) vine după nouă ani de la ultimul anunț referitor la zboruri noi spre Italia de la Arad! Destinația pe care o deschidem astăzi leagă două regiuni cu parteneriate economice cu rădăcini în anii 1990: Arad și Emilia-Romagna. Regiunea italiană este și una dintre principalele destinații turistice pe timpul verii, dar și o zonă de unde au venit foarte mulți investitori italieni și studenți italieni la Arad. Este, așadar, o deschidere cu mare potential pentru Arad și îmi doresc ca fluxul de pasageri să susțină inițiativa companiei aeriene care deschide acest traseu”, a mai declarat Iustin Cionca.  

Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean, subliniază importanța realizării acestui prim pas și deschiderii activității spre Italia. 2020 a fost un an greu, în contextul pandemiei de COVID-19, iar numărul zborurilor charter a fost mai mic decât în 2019. Nici acest an nu a început foarte bine, dar strategia Consiliului Judeţean este de a perfecta curse spre Aeroportul arădean, pentru a valorifica potenţialul economic al Aradului și pentru a atrage călători din întreaga regiune. Cursele spre și dinspre Italia reprezintă un prim pas în concretizarea acestei strategii și sunt convins că vor mai fi companii care să își dorească să opereze de pe Aeroportul Arad”, a completat Răzvan Cadar.

Ovidiu Moșneag, directorul Aeroportului arădean, a subliniat că aceste curse regulate spre Italia reprezintă o deschidere importantă pentru Arad și zonele adiacente. „Aeroportul este funcțional 24 de ore din 24 pentru orice situație, oamenii sunt pregătiți. Ei sunt la post la orice secundă. Toate dotările și tot ce este necesar există în Aeroport”, a declarat Ovidiu Moşneag.

Iulian Scrieciu, reprezentantul companiei Lumiwings, a declarat că Aradul a fost ales ca urmare unor studii de piață și cercetări extinse, care au reliefat faptul că la Arad există un potenţial foarte mare. „Concurenţa este aproape inexistentă, dacă nu ne uităm la Timişoara. Vor fi curse full eco-class cu 139 de locuri la un avion şi 168 de locuri la al doilea avion”, a spus Iulian Scrieciu. El a afirmat că se mizează atât pe traficul turistic, dar şi pe necesitatea de deplasare a investitorilor italieni din vestul ţării. Operatorul ar fi dorit să înceapă zborurile din aprilie, însă din cauza pandemiei şi a restricţiilor spun că au fost nevoiţi să amâne lansarea acestor rute. Cursele vor începe din data de 4 iunie 2021.

În costul biletului se oferă pasagerilor şi posibilitatea de a avea bagaje de mână şi de cală, o cursă Arad-Forli sau Forli-Arad urmând să coste 45 de euro. Biletele vor fi puse la vânzare începând cu săptămâna viitoare. Compania  mai operează curse de Craiova, Praga, Palermo, Katowice, Trapani, Perugia, Corfu, Kefalonia, Santorini, Rodos, Heraklion, Odessa şi Łódź.

Aeroportul Internațional Arad este în proprietatea Consiliului Județean (acționar majoritar), eforturile administrației locale îndreptându-se spre identificarea unor soluții pentru a include Aradul într-un calendar al zborurilor interne și internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.