Petcuț: „Am reușit să evităm Bihorul și Timișul, dar asta nu înseamnă că vom avea o dublă ușoară”

0
217

petcutProgresul Pecica și-a aflat ieri dimineață adversarul de la barajul de promovare în Liga a III-a. Campioana județului Arad se va afla față în față cu cea mai bună formație a județului Alba în sta­giunea recent încheiată. CS Performanța Ighiu a terminat al treilea campionat din ultimele șase pe primul loc, iar de data aceasta vrea să acceadă cu orice preț în eșalonul trei al fotbalului românesc.
Pentru oraș și finanțatori
Ghinionul ighienilor este că nici Progresul Pecica nu concepe să rateze obiectivul stagional, alimentat cu toate forțele și resursele de autoritățile locale și oamenii de afaceri din jurul echipei. „La noi, lucrurile au fost cât se poate de clare de la bun început și așa au rămas. Orice alt rezultat în afara promovării în Liga a III-a ar fi un mare pas înapoi, o mare dezamăgire pentru oamenii din jurul clubului. Vorbesc aici în special despre primarul Petru Antal, care ne-a oferit toată susținerea inclusiv pentru stagiunea următoare pe care ne dorim să o petrecem în Liga a III-a, dar și despre principalii noştri conducători și finanțatori, domnii Kopandi și Găvruță. Cu toții ne-au creat condiții pe care nu știu câte echipe, inclusiv de ligile doi și trei o au în România și pentru asta Pecica merită să aibă echipă în Liga a III-a”, spune antrenorul Mihai Petcuț.
Au evitat ASU Poli și Luceafărul
Acesta recunoaște că și-a dorit să evite întâlnirea cu campioanele județelor vecine din sud și nord, dar că nici Performanța Ighiu nu e un adversar de neglijat. „Sigur, având acces mai ușor la informații și putându-le urmări îndeaproape parcursul, știam că echipele din Timiș și Bihor ar fi fost foarte greu de bătut. ASU Poli pentru că au în spare mii de suporteri și spiritul alb-violet, iar acest lucru îi obligă și la rezultate pe măsură, iar Luceafărul, fiindcă și-au făcut trupă foarte bună, au condiții și – din câte am înțeles – vor să ajungă din nou în Liga a II-a.  E un lucru bun că am reușit să le evităm, dar asta nu înseamnă că vom avea o dublă ușoară cu Progresul Ighiu. Au câștigat campionatul într-un județ cu fotbal bun, dispută un al treilea baraj în ultimii șase ani, este o echipă periculoasă. Sper să urmeze 180 de minute bune pentru noi, în care să greșim cât mai puțin. Cred că aici e cheia, echipa ce va greși mai puțin va juca la anul în Liga a III-a”, consideră Petcuț.
Meciul decisiv, la Pecica
Tehnicianul e mulțumit și de faptul că elevii săi vor juca în deplasare primul meci: „La acest nivel, e greu de crezut că promovarea se va decide într-o singură manșă. Echipele sunt apropiate valoric, așa că eu zic că totul se va tranșa la Pecica, cu foarte mulți spectatori în tribune, într-o atmosferă pe care sperăm să o transformăm într-o sărbătoare la final”.
Cu juniori și la baraj
Mihai Petcuț s-a gândit deja și la formula cu care va aborda barajul și, chiar dacă regulamentul îi permite, nu va renunța la fotba­liștii săi Under 21.
„La felul cum au evoluat și s-au pregătit în ultimele săptămâni, Marinescu și Covaci merită să joace și la baraj. Nu văd de ce aș schimba echipa atâta timp cât ea a dat randament maxim cu cei doi juniori pe teren. Mă mai gândesc și la titularizarea lui Caba, așa că
s-ar putea să jucăm cu trei fotbaliști Under 21 pe 20 și 27 iunie”, a adăugat antre­norul „galben-albaștrilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.